Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.08.2021

The Princess Bride-acteur Mandy Patinkin onthult emotionele inspiratiebron voor zijn personage

door Vertigo

De acteur Mandy Patinkin heeft gereageerd op een vraag van TikTok-gebruiker Amanda Webb of de vertolking van zijn personage Inigo Montoya in The Princess Bride geïnspireerd is door de dood van zijn vader.

Webb zegt dat haar vader een fan was van zowel The Princess Bride als Patinkin en eveneens aan kanker overleed. De zin ‘I want my father back, you son af a bitch‘, die Montoya in zijn duel met de slechterik Count Rugen uitspreekt, betekende dan ook veel voor haar.

Patinkin bevestigt dat hij aan zijn vader dacht toen hij die zin uitsprak. “Ik liep rond op de set en bleef maar zeggen: ‘Pa, ik ga die kerel te pakken krijgen.'” zegt de acteur emotioneel.

“Van zodra ik het script las, wist ik dat ik de rol ging spelen,” vervolgt hij. “Als ik de slechterik Count Rugen kon verslaan, zou ik de kanker kunnen verslaan waaraan mijn vader was gestorven en zou ik hem kunnen bezoeken.”

“Nadat de scène was ingeblikt, heb ik weer met mijn vader gepraat,” voegt hij eraan toe en suggereert Webb om hetzelfde te doen. “Dat is altijd en en overal mogelijk.”

@mandypatinktok

@alaska_webb thank you for finding us and sharing this! ✨ Sending big love and light to you and yours. More in comments. #grieving #cancer #dads

♬ original sound – Mandy Patinkin and Kathryn G

Bron: EW