Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.09.2018

The Nun verbluft met beste Amerikaanse box-office van The Conjuring-franchise

door Vertigo

The Nun heeft de stoutste verwachtingen overtroffen en met 53,5 miljoen dollar de Amerikaanse box-office veroverd. Daarmee maakt hij niet alleen een einde aan de heerschappij van romcom Crazy Rich Asians, maar scoort hij succesvolste debuut van de Conjuring-franchise.

In de rest van de wereld deed de spin-off het nog beter met 77,5 miljoen dollar, goed voor een wereldwijd debuut van 131 miljoen dollar. De film kostte 22 miljoen dollar om te maken en leverde Warner Bros. dus al heel wat winst op, ondanks de lage Rotten Tomatoes-score van 28 procent en de middelmatige CinemaScore C.

Crazy Rich Asians zakte naar de tweede plaats met 13,6 miljoen dollar en wist nog net een tweede nieuwkomer af te houden, Peppermint. De actiefilm met Jennifer Garner haalde 13 miljoen dollar binnen en heeft zijn budget van 25 miljoen dollar dus nog niet terugverdiend.

The Meg bijt zich nog steeds vast in de top vijf en haalde met 6 miljoen dollar de vierde plek. Searching blijft het ook voortreffelijk doen. De film die zich enkel op computer- en smartphoneschermen afspeelt, zakte slechts 25,6 procent en belandde met 4,5 miljoen dollar op vijf.

Mission: Impossible – Fallout viel deze week uit de top vijf, maar brak met 726 miljoen dollar het globale box-office-record van de franchise. Dat stond op naam van Mission: Impossible – Ghost Protocol met 694 miljoen dollar. In de Verenigde Staten blijft Mission: Impossible II de succesvolste aflevering uit de reeks, maar ook dat record zou Fallout volgend weekend breken.

Naast The Nun en Peppermint was er nog een derde debutant in de Verenigde Staten, het religieuze God Bless the Broken Road. De film streek slechts 1,6 miljoen dollar op en kwam niet eens in de top tien.

Bron: The Playlist

Lees meer over: