Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.08.2020

The New Mutants scoort aan Amerikaanse box-office en Black Panther op VOD

door Vertigo

The New Mutants is binnengekomen op één op de Amerikaanse box-office met een opbrengst van 7 miljoen dollar en scoort zo het beste debuut sinds het begin van de coronacrisis.

Unhinged zakt van de eerste naar de tweede plaats met 2,6 miljoen dollar en Bill & Ted Face the Music bracht 1,06 miljoen dollar op, hoewel de film ook beschikbaar is op VOD. The Personal History of David Copperfield debuteert dan weer met 520.000 dollar.

Op de Amerikaanse video-on-demand-platformen Amazon Prime en iTunes is Black Panther na de dood van hoofdrolspeler Chadwick Boseman binnengekomen in de top vijf. Nochtans staat de film ook op Disney+.

Black Panther behaalt de tweede plaats op Amazon Prime, na Bill & Ted Face the Music, en de vijfde op iTunes, na Bill & Ted Face the Music, een bundel met de drie Bill & Ted-films, The King of Staten Island en 42, waarin Boseman honkballer Jackie Robinson speelt.

Ook Marshall met Boseman als Thurgood Marshall, de eerste Afro-Amerikaanse rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof, staat in de top tien van iTunes, namelijk op nummer acht.

Bron: THR, Variety