Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.03.2020

The New Mutants-regisseur onthult LGBTQ-element

door Vertigo

Regisseur Josh Boone heeft onthuld dat zijn superheldenprent The New Mutants een LGBTQ-element bevat. De mutanten Rahne Sinclair (Maisie Williams) en Danielle Moonstar (Blu Hunt) hebben namelijk een relatie in de film.

“De film vertelt een prachtig liefdesverhaal,” zegt Boone. “Dat klinkt misschien vreemd, maar het is een belangrijk onderdeel van de plot.”

“Rahn en Dani hebben in de Marvel-comics een telepathische band,” voegt Williams eraan toe. “Daar wilden we op voortborduren door het idee naar de werkelijkheid te vertalen. Als je iemand echt op dat niveau zou begrijpen, zou je er waarschijnlijk verliefd op worden.”

“Het is echter geen verhaal over twee personages die hun geaardheid ontdekken,” vervolgt ze. “Daar draait het niet om en het wordt zelfs niet noodzakelijk benoemd. Niemand stelt er zich ook vragen bij.”

Boone kreeg een strikt religieuze opvoeding en zegt dat Gus Van Sants queer klassieker My Own Private Idaho met Keanu Reeves en River Phoenix een openbaring was.

“Ik besefte dat de kerk misschien wel ongelijk had wat homo’s betreft,” zegt hij. “Als kind voelde ik mij een buitenstaander en werd ik gepest. Omdat ik weet wat onderdrukking is, probeerde ik dingen zoals de relatie tussen Rahne en Dani zoveel mogelijk te pushen.”

Als fan van Joss Whedon neemt Boone een voorbeeld aan de tv-serie Buffy the Vampire Slayer waarin het lesbische personage Willow (Allyson Hannigan) opdook. “Op dat vlak is mainstream cinema nog altijd niet helemaal mee,” zegt hij.

Bron: EW