Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.03.2020

The New Mutants-regisseur Josh Boone schept duidelijkheid omtrent reshoots

door Vertigo

Regisseur Josh Boone heeft de geruchten over de mogelijke reshoots van The New Mutants voor eens en voor altijd opgeklaard. Volgens hem vonden ze nooit plaats door de fusie van 20th Century Fox en Disney.

“Iedereen zegt dat we reshoots hebben gedaan, maar dat is niet zo,” zegt hij. “Als er geen fusie was geweest, zouden we zoals bij elke film een aantal reshoots hebben gedaan. Sowieso was de cast te oud toen de fusie rond was.”

Boone voegt eraan toe dat de film voor vijfenzeventig procent af was toen hij te horen kreeg dat hij er mee moest stoppen zolang de fusie nog niet in kannen en kruiken was. Een jaar later belde Disney hem op om de film af te werken.

“Dat nam een paar maanden in beslag, maar het was leuk om op de film te kunnen terugkomen,” zegt hij. “Knate Lee, mijn coscenarist, en ik hadden hem al een jaar niet gezien. We hebben hier en daar iets gedaan dat we een jaar eerder niet aan gedacht hadden.”

Actrice Maisie Williams, die de mutant Rahne Sinclair aka Wolfsbane vertolkt in de film, stelt de fans alvast gerust dat er niks aan Boones originele visie veranderd is.

“Het is een echte thriller,” zegt ze. “Het concept van een groep tieners met verschillende superkrachten die ze nog niet kunnen gebruiken of zelfs maar manifesteren, leent zichzelf tot suspense en enge momenten.”

“Die komen op een oprechte manier voort uit de personages en de situaties waar ze zich in bevinden,” vervolgt ze. “Het is geen luchtige superheldenkomedie, maar een heel donkere film.”

Bron: IndieWire