Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.01.2019

The Mummy-regisseur blikt onverbloemd terug op Dark Universe-avontuur

door Vertigo

Twee jaar geleden probeerde Universal een gedeeld filmuniversum rond klassieke horrorpersonages als Dracula en Frankensteins monster uit de grond te stampen. Het eerste wapenfeit van het Dark Universe, Alex Kurtzmans The Mummy, was echter een box-office-flop en alle andere plannen werden opgedoekt.

Kurtzman voelt zich er nog steeds niet goed bij. “The Mummy is niet uitgedraaid zoals ik wilde,” zei hij. “Ik ben niet meer betrokken bij het Dark Universe en ik heb geen idee wat ermee gaat gebeuren. Het was een pijnlijke ervaring, maar tegelijkertijd een zegen. Ik heb geleerd dat ik mijn instinct moet volgen om succes te hebben.”

“De klassieke horrorfilms van Universal zijn prachtig omdat de monsters gebroken personages zijn en we onszelf erin herkennen,” vervolgde hij. “Ik hoop dat ze zo’n films maken.”

The Mummy was niet de eerste teleurstelling van Kurtzmans carrière. Voor Christopher Nolan aan zijn Dark Knight-trilogie begon, stelden Kurtzman en zijn schrijfpartner Roberto Orci hun eigen Batman-reboot voor. Het duo wist echter niet dat de studio na de box-office-flop Batman & Robin een donkerdere richting wou uitgaan.

“Wij waren voor Christopher Nolan aan de beurt,” zei Kurtzman. “Halverwege de meeting, die we drie tot vier weken gepland hadden, werden we onderbroken. Men vroeg ons of we niet op de hoogte waren van de nieuwe richting. We bedankten iedereen voor hun tijd en zeiden dat we het daarbij gingen houden.”

Bron: The Playlist