Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.08.2019

The Mummy-producent heeft geen spijt van mislukt Dark Universe

door Vertigo

In navolging van Marvel Studios probeerde Universal in 2017 een filmuniversum rond klassieke horrorpersonages als Dracula en het monster van Frankenstein uit de grond te stampen. Het Dark Universe begon en eindigde echter met de box-office-flop The Mummy en de plannen voor films zoals Bride of Frankenstein met Javier Bardem en The Invisible Man met Johnny Depp werden opgedoekt.

The Mummy-producent Chris Morgan, tevens de schrijver van de Fast & Furious-franchise, heeft er echter geen spijt van. “Ik denk dat we te snel wilden gaan,” zegt hij. “We hadden het beter iets rustiger aangedaan. We hadden stap voor stap moeten werken in plaats van alles in één keer te willen doen.”

Universal sloeg later de handen in elkaar met Blumhouse en het eerste wapenfeit, The Invisible Man zonder Johnny Depp, haalt volgend jaar de zalen. “Volgens mij zijn ze nu op de goede weg,” zegt Morgan, “door te focussen op één goed script en zo mogelijk de basis te leggen voor een filmuniversum. Ik denk echter niet dat ze daarmee bezig zijn, maar gewoon goeie monsterfilms willen maken.”

Bron: IndieWire