Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.03.2021

The Mandalorian-acteur Bill Burr reageert op Gina Carano’s ontslag

door Vertigo

Bill Burr heeft in zijn podcast met collega-stand-upcomedian Bert Kreischer als eerste The Mandalorian-acteur gereageerd op het ontslag van zijn tegenspeelster Gina Carano. Zij werd de laan uit gestuurd omwille van een aantal controversiële tweets.

“Het zijn vreemde tijden,” zegt Burr. “Tenzij Gina iets vreselijks heeft gedaan of iets expliciet racistisch heeft gezegd, begrijp ik niet goed waarom ze werd ontslagen. Ik speel mee in die reeks en moet nu blijkbaar beginnen te letten op wat ik zeg.”

“Gina was heel lief en aangenaam,” vervolgt hij. “Nu zal er wel iemand op een of andere manier dit filmpje bewerken zodat het lijkt alsof ik iets anders zeg en om ervoor te zorgen dat er geen action figures van mijn personage meer worden gemaakt.”

Burr verwijst naar de beslissing van speelgoedfabrikant Hasbro om geen action figures van Carano’s The Mandalorian-personage Cara Dune meer te produceren.

Volgens Burr is Carano het slachtoffer van cancel culture geworden. “Tegenwoordig liggen de mensen op de loer totdat je iets verkeerds doet,” zegt hij.

Hij verwijst naar Carano’s controversiële tweet waarin ze kritiek op mensen met conservatieve ideeën zoals haar met de vervolging van de joden door de nazi’s tijdens de Holocaust vergelijkt.

“Je moet maar één domme vergelijking maken om je dromen uiteen te zien spatten,” zegt Burr. “Waarom wordt daar niets aan gedaan?”

https://www.youtube.com/watch?v=lU-TCOmC1uw&ab_channel=AllThingsComedy

Bron: IndieWire