Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.10.2023

The Lord of the Rings-marathon op komst in Kinepolis-bioscopen

door Vertigo

Op zaterdag 2 december 2023 staat er iets groots te gebeuren in alle Kinepolis-bioscopen: de epische fantasietrilogie ‘The Lord of the Rings’ wordt er opnieuw op het grote scherm vertoond. Bezoekers zullen tijdens de 12 uur durende marathon worden meegevoerd naar de betoverende wereld van Midden-aarde, waar ze de kans krijgen om de magie van een van de meest geliefde filmfranchises aller tijden te (her)beleven.

De ‘The Lord of the Rings’-trilogie, gebaseerd op het succesverhaal van J.R.R. Tolkien, heeft wereldwijd miljoenen fans geboeid met zijn legendarische verhaallijn, adembenemende visuals en onvergetelijke personages. De adaptaties, onder regie van Peter Jackson, oogstten lovende kritieken en wonnen in totaal 17 Academy Awards, waaronder Beste Film voor ‘The Return of The King’.

Uit een rondvraag van de bioscoopgroep bij haar bezoekers bleek dat bioscoopgangers 20 jaar na de release van de laatste film nog steeds vragende partij waren om Frodo Baggins, Gandalf en Gollum opnieuw op het witte doek te zien schitteren. Kinepolis organiseert daarom op zaterdag 2 december een heuse ‘The Lord of the Rings’ filmmarathon. ‘The Fellowship of The Ring’, ‘The Two Towers’ en ‘The Return of The King’ worden tijdens het evenement in hun extended editions op het grote scherm vertoond. Bezoekers zullen dus niet de originele bioscoopversies van de films te zien krijgen, maar extra lange versies wat maakt dat zij kunnen genieten van maar liefst twee uur extra beeldmateriaal. In totaal goed voor 12 uur kijkplezier! Ze worden bovendien verwend met een goodiebag vol leuke souvenirs.

Programma

10u00 — Aanvang
10u30 — ‘The Lord of the Rings: The Fellowship of The Ring’, Pauze
14u45 — ‘The Lord of the Rings: The Two Towers’, Pauze
19u30 — ‘The Lord of the Rings: The Return of The King’
00u00 — Einde evenement

Tickets voor de ‘The Lord of the Rings’ filmmarathon zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via de website van Kinepolis. De marathon vindt plaats in alle Kinepolis bioscopen zodat kijkers over het hele land de kans krijgen om de iconische momenten en epische gevechten op het grote scherm te herbeleven.