Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

21.07.2019

The Lion King breekt records aan de Amerikaanse box-office

door Vertigo

Disneys The Lion King-remake heeft de stoutste verwachtingen overtroffen en 185 miljoen dollar opgebracht tijdens zijn Amerikaanse openingsweekend.

Dat is niet alleen het beste debuut voor een PG-rated film, waarbij ouderlijk toezicht wordt gesuggereerd, maar ook het beste debuut in de maand juli ooit.

Bovendien deed The Lion King het beter dan om alle voorgaande remakes van Disney-klassiekers, waaronder titelverdediger Beauty and the Beast (175 miljoen dollar).

Wereldwijd bracht The Lion King al 531 miljoen dollar op, waardoor hij na Captain Marvel en Avengers: Endgame wellicht de derde Disney-film van het jaar wordt die de kaap van de 1 miljard dollar haalt. Aladdin en Toy Story 4 maken ook nog kans om dat lijstje te vervoegen.

Spider-Man: Far From Home zakte naar de tweede plaats met 21 miljoen dollar, Toy Story 4 naar de derde met 14,6 miljoen dollar en de horrorprent Crawl naar de vierde met 6 miljoen dollar.

De Beatles-film Yesterday hield met 5,1 miljoen dollar stand op de vijfde plek, terwijl de actiekomedie Stuber twee plaatsen moest inboeten en met 4 miljoen dollar op zes belandde.

Tot slot blijft Lulu Wangs gezinsdrama The Farewell het uitstekend doen in arthousebioscop. De film haalde 1,17 miljoen dollar binnen in zijn tweede week, een beter resultaat dan Greta Gerwigs Lady Bird drie jaar geleden.

Bron: EW, The Playlist

Lees meer over: