Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.07.2019

The Lion King-acteur wil LGBTQ-representatie in animatiefilms

door Vertigo

Acteur Billy Eichner is binnenkort te horen als Timon in Jon Favreau’s The Lion King-remake.  Eichner is net zoals Nathan Lane, zijn voorganger in het origineel, homo. “Ik ben blij dat Jon Favreau de traditie om Timon te laten vertolken door een homoseksuele acteur met een komisch gehalte in leven heeft gehouden,” zei Eichner.

Volgens sommigen is Scar in de tekenfilm stiekem queer, maar daar heeft Eichner geen oren naar. “Vroeger moesten wij homo’s altijd op zoek gaan naar het queer-personage dat nog in de kast zat,” zei hij, “omdat er geen openlijk homoseksuele personages waren en we er zo hard naar verlangden.”

“We kunnen dat oplossen door queer-personages in animatiefilms te stoppen,” vervolgde hij. “Eén van de laatste uitdagingen voor LGBTQ-representatie is animatiefilms voor het hele gezin.”

“Ik zou graag in een wereld leven waarin we niet moeten discussiëren of LeFou in Beauty and the Beast nu homo is of niet,” zei Eichner. “In plaats van er naar te hinten, zouden er openlijke LGBTQ-personages moeten zijn zodat we kunnen stoppen met bekvechten over Bert en Ernie. Wat kan mij het schelen of zij homo zijn?”

Wat Timon en Pumbaa betreft, is er volgens Eichner niks aan de hand. “Ik beschouw Timon niet als homo, maar ik ben homo en heb de rol net als Nathan op die manier ingevuld. Daar schrok ik niet van terug.”

Bron: IndieWire