Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.02.2019

The Lego Movie 2 verovert Amerikaanse box-office, maar…

door Vertigo

The Lego Movie 2: The Second Part heeft in zijn eerste week de eerste plaats aan de Amerikaanse box-office behaald, maar scoorde met 34,4 miljoen dollar een pak lager dan verwacht.

De sequel werd niet alleen voorspeld van 20 miljoen dollar meer op te brengen tijdens zijn openingsweekend, maar deed het ook slechter dan de eerste film (69 miljoen dollar) en The Lego Batman Movie (53 miljoen dollar).

Op nummer twee kwam de komedie What Men Want binnen met 19 miljoen dollar. De vrouwelijke variant op de Mel Gibson-film What Women Want kostte 20 miljoen dollar en heeft dus al bijna zijn budget terugverdiend.

Cold Pursuit is één van de slechtste debuten uit Liam Neesons carrière geworden en strandde op de derde plek met 10,8 miljoen dollar. Daar zit de recente hetze rond een wraakfantasie uit zijn verleden misschien voor iets tussen.

The Upside sprong over Glass naar de vierde plaats en bracht nog eens 7,2 miljoen dollar op. De Intouchables-remake zakte slechts 16,8 procent, indrukwekkend voor een film in zijn vijfde week.

Ook M. Night Shyamalans Glass blijft het goed doen en zakte slechts 32,7 procent in zijn vierde week, goed voor een extra 6,4 miljoen dollar.

In tegenstelling tot andere kleinschalige releases zoals de black metal-biopic Lords of Chaos en Peppa Pig-film Peppa Celebrates Chinese New Year zette Asghar Farhadi’s Everybody Knows een knappe prestatie neer. De film met Javier Bardem en Penelope Cruz behaalde een schermgemiddelde van 18.750 dollar per scherm.

Bron: The Playlist