Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.02.2020

The Invisible Man-regisseur en -producent clashen over spoilers in trailers

door Vertigo

Het lijkt alsof m de trailers van The Invisible Man de volledige plot prijsgeven en dat zorgde voor strubbelingen tussen regisseur Leigh Whannell en producent Jason Blum.

“Je moet genoeg tonen zodat mensen de film willen zien, maar niet te veel of de bioscoopervaring wordt verbrod,” zegt Blum. “Dat is een moeilijk evenwicht. Ik ben van mening dat je niet te veel kan tonen, maar Leigh is het niet met mij eens en heeft wellicht gelijk.”

“De waarheid ligt ergens in het midden,” zegt Whannell. “Online krijg je tegenwoordig vaak de voorspelbare reactie: ‘Bedankt, je hebt mij vijftien dollar bespaard en ik hoef de film niet eens meer te zien’.”

“Je denkt misschien dat je alles al gezien hebt, maar dat klopt niet,” voegt Blum eraan toe. “Er is een heel belangrijke scène die we van Leigh niet in de trailer mochten stoppen en ondanks mijn verwoede pogingen ben ik daar blij om.”

De twee zijn het wel min of meer eens over een mogelijke sequel op Whannells vorige langspeler Upgrade. Volgens Whannell zou hij graag een vervolg met een groter budget maken en volgens Blum zijn er geen concrete plannen, maar wordt er over nagedacht.

Bron: IndieWire, The Playlist