Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

17.10.2018

The Incredibles-regisseur geeft ongezouten mening Disney live-action-make-overs

door Vertigo

Geen enkele Disney-animatiefilm lijkt nog veilig voor een live-action-remake. Als het van Brad Bird afhangt, blijft de studio echter van The Incredibles af. De regisseur van The Iron Giant en de twee Incredibles-films is namelijk geen fan van de trend.

“Van The Iron Giant wou men op een gegeven moment een live-action-film maken,” zei Bird. “Elk verhaal leent zich tot elk medium, maar ondanks de menselijke personages had ik altijd een animatiefilm voor ogen. Ik heb het gevoel dat er teveel herkauwd wordt. Ik wil nieuwe dingen, maar de filmindustrie wil zekerheden. Daarom krijg je constant dezelfde maaltijd voorgeschoteld. Mij kan het niet schelen of er deze keer een takje peterselie op ligt.”

Met sequels heeft Bird geen problemen. Hij regisseerde er namelijk zelf twee: Mission: Impossible – Ghost Protocol en Incredibles 2. “Ik wil een gevarieerd dieet,” zei hij echter, “met nieuwe dingen zoals James Camerons Avatar en verrassende dingen zoals Back to the Future. Hopelijk is er in de toekomst meer afwisseling tussen sequels en originele, grootschalige films.”

Ook de Incredibles-producent John Walker ziet een live-action-versie niet zitten. “De stijl van de animatiefilm hangt nauw samen met zijn design, look en gevoel,” zei hij. “Zelfs met geweldige acteurs kan ik mij een live-action-versie niet inbeelden. Gek genoeg denk ik dat hij minder geloofwaardig zou overkomen. Volgens mij ga je mee in de personages en de situaties van het origineel omwille van het totaalpakket.”

Bron: Dark Horizons