Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

27.09.2022

The Hollywood Reporter tipt Lukas Dhonts Close als Oscarkandidaat in meer dan één topcategorie

door Vertigo

Al jaren is Scott Feinberg van het vooraanstaande Amerikaanse entertainmentmagazine The Hollywood Reporter een van de belangrijkste Oscarvoorspellers. Zijn eerste vooruitblik op de race van dit jaar mag België doen dromen. De journalist houdt namelijk serieus rekening met Lukas Dhonts Close in enkele topcategorieën.

In de categorie van beste internationale film is de officiële Belgische inzending volgens Feinberg een van de drie belangrijkste kandidaten op een nominatie. Ook voor regisseur Lukas Dhont, hoofdrolspeler Eden Dambrine en nevenacteur Igor Van Dessel ziet hij kansen op een nominatie. Feinberg houdt zelfs de mogelijkheid open dat Close bij de tien gelukkigen is die meedingt naar de Oscar voor beste film.

De laatste keer dat België een Oscarnominatie voor een langspeelfilm kreeg, was negen jaar geleden. Toen verloor The Broken Circle Breakdown de Oscar voor beste buitenlandse film van La grande bellezza. Of Close die nominatie evenaart, of zelfs beter doet, wordt duidelijk op 24 januari. Dan maakt de Oscaracademie de kandidaat-winnaars voor dit prijzenseizoen bekend.

Bron: THR

Lees meer over: