Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.04.2021

The Disaster Artist-actrice probeerde op te stappen na misbruikbeschuldigingen tegen James Franco

door Vertigo

Actrice Charlyne Yi (links op de foto) speelde mee in The Disaster Artist en heeft in een Instagram-bericht geschreven dat ze het project de rug probeerde toe te keren door de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van regisseur-hoofdrolspeler James Franco.

Yi speelde kostuumontwerpster Safowa Bright-Asare in The Disaster Artist, een waargebeurd komisch drama over de making-of van Tommy Wiseau’s The Room, en schrijft dat de makers haar eerst probeerden om te kopen door haar een grotere rol aan te bieden.

“Dat was het tegenovergestelde van wat ik wilde,” schrijft Yi. “Ik voelde me niet veilig, maar de makers minimaliseerden mijn bezwaren. Volgens hen waren de beschuldigingen tegen Franco niet meer relevant en was hij veranderd. Ik had echter letterlijk in dezelfde week gehoord dat hij opnieuw vrouwen had misbruikt.”

Yi haalt ook uit naar The Disaster Artist-producent en -acteur Seth Rogen. Ze schrijft dat Rogen van de poging tot omkoperij en de reden van haar ontslag op de hoogte was. De actrice zegt dat Franco door Rogen werd beschermd en verwijst naar een sketch met de twee acteurs in het programma Saturday Night Live.

In de sketch stak Franco de draak met een schandaal rond Instagram-berichten waarin hij aan een zeventienjarig meisje vroeg om in een hotelkamer af te spreken. “Wie seksueel misbruik door de vingers ziet, is er even schuldig aan,” schrijft Yi. “Ik walg van blanke mannen die macht boven de bescherming van vrouwen en kinderen verkiezen.”

Bekijk Yi’s Instagram-bericht en Rogen en Franco’s Saturday Night Live-sketch hieronder:

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Charlyne Yi (@charlyne_yi)

Bron: IndieWire