Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.09.2020

The Dark Knight Rises vermeed strengste rating door brutale sterfscène aan te passen

door Vertigo

Matthew Modine heeft onthuld dat zijn personage in Christopher Nolans The Dark Knight Rises oorspronkelijk zo gruwelijk aan zijn einde kwam dat de film in de Verenigde Staten een NC-17-rating ofwel de strengste rating zou hebben gekregen.

Modine vertolkte Peter Foley, de rechterhand van Commissioner Gordon (Gary Oldman), en werd doodgeschoten door handlangers van Bane (Tom Hardy). Eerst zou hij echter overreden worden door Talia al Ghul (Marion Cotillard).

“Mijn stunt double werd geraakt door de wagen en met touwen de lucht ingetrokken,” zegt Modine. “Daarna viel hij van ongeveer 4,5 meter naar beneden. Het geluid van zijn lichaam dat op de grond terechtkwam, was weerzinwekkend.”

“Ik keek naar Christopher Nolan en hij zag lijkbleek,” vervolgt Modine. “Uiteindelijk zei hij dat de scène was ingeblikt en dat we zouden overgaan naar de volgende, maar ik vroeg me af of alles wel goed was met de stuntman. Achteraf zei Chris dat de film een NC-17-rating zou hebben gekregen, als hij die gewelddadige scène erin had gelaten.”

Bron: IndieWire