Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.10.2018

The Big Lebowski-trio viert 20e verjaardag cultklassieker met reünie

door Vertigo

Naar aanleiding van de 20e verjaardag van de film, hebben acteurs Jeff Bridges, John Goodman en Steve Buscemi herinneringen opgehaald aan The Big Lebowski. Bridges en Goodman waren meteen fan van Joel en Ethan Coens script, maar Buscemi had zijn twijfels over zijn personage Donny.

“Ik had medelijden met hem,” zei de acteur, “en vroeg mij af waarom Walter hem vootdurend pestte. Ik wist niet hoe ik aan Joel en Ethan ging vertellen dat ik niet wilde meedoen. Toen ik Donny’s laatste scène las, besefte ik echter dat Walter echt van Donny hield. Het zijn net broers en dat vond ik heel ontroerend.”

“De film voelt aan als improvisatie,” zei Bridges, “maar we hielden ons aan het scenario. Tijdens de opnames vroeg ik mij soms af of ik op het juiste moment ‘man‘ of ‘fuck‘ had gezegd. De Coens schreven als het ware een muziekstuk en we wilden de juiste noten halen.”

The Big Lebowski stelde teleur aan de box-office en groeide pas later uit tot een cultklassieker. Bridges herinnert zich hoe zijn personage The Dude werd vergeleken met een zenleraar.

Bron: IndieWire, The Playlist