Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.02.2020

The Batman-actrice Zoe Kravitz openhartig over Catwoman en Robert Pattinson

door Vertigo

Fantastic Beasts-actrice Zoe Kravitz treedt in de voetsporen van onder meer Michelle Pfeiffer en Anne Hathaway en speelt Selina Kyle aka Catwoman in Matt Reeves’ The Batman.

“Het was een beetje eng,” zegt. “Ik presteer echter beter als ik zenuwachtig ben. Enerzijds werkt het in je nadeel als je je blindstaart op wat de mensen gaan denken, maar anderzijds wil ik de fans niet teleurstellen.”

“Hopelijk kunnen ze zich vinden in de manier waarop ik het personage benader,” vervolgt ze. “Om te kunnen doen wat volgens mij nodig is, moet ik mij echter in Catwoman verdiepen en de rest van de wereld vergeten.”

Over haar tegenspeler Robert Pattinson heeft Kravitz geen twijfels. “Ik had nog nooit met hem samengewerkt, maar we hebben de voorbije weken een cameratest gedaan, getraind en gerepeteerd. Hij is een heel leuke man en een schitterende diepzinnige acteur.”

“Ik vind dat hij geknipt is voor de rol van Batman en het wordt een wild avontuur,” vervolgt ze. “Ik ben blij dat hij mijn partner in crime is en dat we er zijn om elkaar te steunen. Het wordt namelijk een intense en lange shoot en we staan enorm onder druk.”

Bron: The Playlist