Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.04.2021

Thandie Newton wil echte naam op aftiteling

door Vertigo

Thandiwe Newton (Mission: Impossible 2, Solo: A Star Wars Story) staat al sinds het begin van haar carrière als ‘Thandie Newton’ in de generiek van films en series.

De actrice heeft echter aangekondigd dat ze vanaf nu als ‘Thandiwe Newton’ op de aftiteling wil staan. ‘Thandiwe’ betekent ‘geliefd’ in de Afrikaanse taal Shona.

“‘Thandiwe’ werd enkel door ‘Thandie’ vervangen omdat voor de eindgeneriek van mijn eerste project de ‘w’ werd vergeten,” zegt Newton. “Mijn naam is echter altijd al Thandiwe geweest en ik neem ‘m terug.”

Newton maakte haar acteerdebuut in het romantische drama Flirting met Nicole Kidman en zegt dat regiseur John Duigan haar tijdens het auditieproces vroeg om haar huidskleur donkerder te maken.

“Ik heb me een heel weekend met kokosnootolie ingesmeerd, als een bezetene gebruind en heb uiteindelijk de rol gekregen,” zegt Newton. De actrice noemt het een geval van colorism ofwel discriminatie op basis van huidskleur binnen een etnische groep.

“Men heeft me al gezegd dat ik te zwart was en niet zwart genoeg was,” zegt Newton. “Ik ben altijd zwart. Op de duur weet ik niet meer wat men van me verwacht.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: