Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.07.2020

Thandie Newton openhartig over negatieve Charlie’s Angels- en Tom Cruise-ervaringen

door Vertigo

Thandie Newton heeft onthuld dat ze een rol in Charlie’s Angels uit 2000 liet liggen na een gesprek met Sony-bons Amy Pascal, waarin ze gevraagd werd om haar personage op een stereotiepe manier te vertolken.

Vermoedelijk gaat het om Alex Munday, het personage dat uiteindelijk door Lucy Liu zou vertolkt worden. Alex Munday genoot een universitaire opleiding en volgens Pascal was het niet geloofwaardig dat ze zou vertolkt worden door een zwarte actrice.

“Ik zei dat ik aan de University of Cambridge had gestudeerd, maar ze zei dat ik anders was en suggereerde dat ik in één scène op een tafel kon klimmen in een bar en met mijn kont kon beginnen schudden,” zegt Newton aan de entertainmentnieuwssite Vulture.

“Ze lijstte het ene stereotype na het andere op zodat ik geloofwaardiger zou overkomen als een zwart personage,” vervolgt ze. “Al mijn suggesties sloeg ze in de wind en ze bleef er maar op hameren dat ik anders was. Bijgevolg heb ik de rol geweigerd.”

Pascal reageert geshockeerd. “Ik neem haar uitspraken ernstig,” zegt ze. “Noch ik, noch de andere aanwezigen herinneren zich de gebeurtenissen die ze beschrijft.”

“Ik beschouw Thandie al lang als een vriendin,” voegt ze eraan toe. “Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om films met haar te maken en hoop dat in de toekomst opnieuw te doen.”

In hetzelfde interview met Vulture vertelt Newton dat ze heel geïntimideerd was door Tom Cruise op de set van Mission: Impossible II. “Ik was heel bang van hem,” zegt ze. “Hij is een heel dominante persoon, maar probeert hardnekkig om vriendelijk te zijn.”

Volgens Newton was Cruise op een bepaald moment niet tevreden met haar acteerprestatie en stelde hij uit frustratie voor dat hij haar personage Nyah zou vertolken en zij Ethan Hunt. Op die manier wilde hij tonen wat hij van haar verwachtte.

“Het was volslagen nutteloos,” zegt Newton. “Ik werd er alleen maar banger en onzekerder door. Dat was echt jammer, maar ik neem het hem niet kwalijk. Hij deed heel hard zijn best.”

Bron: Vulture