Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

04.08.2022

Testscores Batgirl waren vergelijkbaar met die van It: Chapter One

door Vertigo

In de oorspronkelijke berichtgeving over het schrappen van Batgirl haalde The New York Post aan dat de testscores voor de film zo slecht waren dat de film niet meer te redden viel. Nu raakt bekend dat dit niet helemaal klopt. Bij een testscreening scoorde Batgirl niet denderend, maar niet slechter dan andere films die nadien grote hits werden.

Volgens een bron dichtbij de productie gaf het testpubliek een score laag in de 60. Dat cijfer vertelt echter niet het hele verhaal. Zo waren de visuele effecten en de muziek nog niet af. Bovendien kijken producenten vooral naar hoe het publiek reageert op de belangrijkste scènes in de film.

De testscores van Batgirl zouden vergelijkbaar zijn met die van horrorfilm It: Chapter One, ook een productie van Warner Bros. Die film deed het uiteindelijk uitstekend aan de bioscoopkassa’s met meer dan 700 miljoen dollar aan verkochte tickets.

Recent testte de studio trouwens ook Shazam! Fury of the Gods. Dat is eveneens een film uit de DC-stal. Deze sequel behaalde eveneens een score van iets hoger dan 60. De productie staat nog steeds ingepland als bioscooprelease in de kerstperiode, al melden sommige bronnen dat Warner Bros. een andere datum overweegt.

Bron: THR

Lees meer over: