Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

21.08.2020

Tessa Thompson verdedigt Netflix-film Mignonnes na poster-hetze

door Vertigo

Maïmouna Doucouré’s Netflix-film Mignonnes, waarin een elfjarig meisje bevriend raakt met een groep danseressen, ligt onder vuur omdat de personages op een poster als lustobjecten worden afgeschilderd.

Netflix verontschuldigde zich reeds voor het beeld en nu hebben actrice Tessa Thompson en enkele critici de film verdedigd. Volgens hen klaagt hij de behandeling van tienermeisjes als lustobjecten juist aan.

Mignonnes is een prachtige film en heeft mij diep geraakt,” tweet Thompson. “De film uit kritiek op de overdreven seksuele manier waarop tienermeisjes worden afgebeeld.”

“Ik ben teleurgesteld in de manier waarop erover Mignonnes wordt gesproken, maar ook in de marketing,” vervolgt ze. “Ik begrijp de negatieve reacties, maar ze staan haaks op de film die ik heb gezien.”

“Netflix maakt zich schuldig aan de seksuele uitbuiting van meisjes waar de film over gaat zonder er een volwassen dialoog over te voeren,” schrijft Caz Armstrong van In Their Own League, een website over vrouwen in cinema. “Het is clickbait.”

Armstrong doet een oproep om belangrijke films als Mignonnes niet te boycotten, zeker niet als ze werden ingeblikt door een zwarte regisseuse die niets te maken had met de marketing.

Bron: IndieWire

Lees meer over: