Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.01.2021

Tessa Thompson onthult favoriete 2020-film, -boek en -reeks

door Vertigo

Volgens Tessa Thompson (Thor: Ragnarok, Sylvie’s Love) is Radha Blanks regiedebuut The 40-Year-Old Version de film van 2020 die je absoluut moet gezien hebben.

Blank nam naast de regie ook het scenario en de hoofdrol voor haar rekening. Het verhaal is gebaseerd op haar eigen leven en gaat over een toneelschrijfster en lerarers (Blank), die een rapcarrière begint wanneer haar veertigste verjaardag nadert.

“Radha Blank is een revelatie,” zegt Thompson. “The 40-Year-Old Version is uniek en voelt aan als iets wat ik al lang wilde zien. Ik heb nog nooit een zwarte vrouw op zo’n manier het scherm zien innemen en snakte meteen naar meer.”

Verder noemt Thompson Heads of the Colored People van Nafissa Thompson-Spires het essentiële boek van 2020 en We Are Who We Are van Luca Guadagnino de essentiële serie van 2020.

“Ik stelde het tempo van deze prachtige reeks enorm op prijs,” zegt Thompson. “Ze is uniek, maar bevat alles wat ik geweldig vind aan Luca Guadagnino. De score van de briljante Devonté Hynes en de Italiaanse setting zijn evenzeer personages als de hoofdfiguren.”

Bron: EW