Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.11.2020

Terry Gilliam openhartig over drugs, lockdown en Donald Trump

door Vertigo

Terry Gilliam werd op 22 november tachtig jaar en had een specifiek cadeau in gedachten. “Voor mijn stomme verjaardag heb ik maar één ding gevraagd: paddo’s,” zei hij.

“Ik heb er nog nooit gegeten,” vervolgde hij. “De bedoeling was om met mijn hele familie het vliegtuig te nemen en mijn verjaardag te vieren in ons huis te Umbria. Dat is momenteel onmogelijk, maar met paddo’s zou ik op mijn eentje naar Italië kunnen vliegen.”

Nochtans is Gilliam geen fan van drugs. “Ik heb één keer wiet gerookt aan de universiteit en het beviel me niet,” zei hij. “LSD jaagde me de stuipen op het lijf.”

“Toen ik naar Londen verhuisde en af en toe naar Hollywood moest vliegen om te werken, kwam ik terug met een enorme jetlag. In de jaren tachtig was cocaïne alomtegenwoordig en als iemand het me aanbood op een feestje, heb ik een paar keer ja gezegd.”

“Ik was moe en kon niet meer op mijn benen staan. De katers waren echter vreselijk en ik heb me voorgenomen om het nooit meer te doen.”

Verder zei Gilliam dat hij zich depressief voelt tijdens de lockdown en niet veel werk gedaan krijgt. Hij is enkel bezig met een boek over zijn storyboards.

Ook de Amerikaanse presidentsverkiezingen zitten Gilliam dwars: “Ik begrijp niet hoe Donald Trump erin geslaagd is me zo depressief te doen voelen, terwijl hij geen directe invloed heeft op me.”

Bron: The Playlist