Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

08.12.2019

Terrence Malicks A Hidden Life vertoond in Vaticaanstad

door Vertigo

Regisseur Terrence Malick heeft een voorstelling van zijn nieuwe film A Hidden Life bijgewoond in Vaticaanstad. De film gaat over de Oostenrijker Franz J├Ągerst├Ątter. Hij verzette zich tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen het naziregime en werd door de Katholieke Kerk tot een martelaar uitgeroepen en later zaligverklaard.

“Het is een eer om de film te vertonen terwijl we onze zestigste verjaardag vieren,” zegt Claudia Di Giovanni van de Vatican Film Library waar films over de geschiedenis en de waarden van de Katholieke Kerk bewaard worden.

De voorstelling werd ingeleid door Paolo Ruffini, de prefect van de communicatieafdeling binnen Vaticaanstad. “Het verhaal van de film is zowel prachtig als verschrikkelijk en daagt ons uit om onze ziel, ons geweten, onze angsten, onze vergeetachtigheid en het uit de weg gaan van onze verantwoordelijkheden onder ogen te zien,” zei hij.

“Daarnaast zet het verhaal het idee van heldhaftigheid op zijn kop, omdat hij over een geheime held gaat,” vervolgde hij. “De film gaat over liefde, consistentie, dood, wederopstanding en het belang van onze herinneringen te bewaren en te delen.”

Bron: IndieWire