Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.08.2021

Terminator-producente openhartig over Scarlett Johanssons Disney-rechtszaak

door Vertigo

Producente Gale Anne Hurd (The Terminator, The Walking Dead) is niet verrast door de negatieve reacties op Scarlett Johanssons rechtszaak tegen Disney.

De actrice beweert dat ze 50 miljoen dollar aan box-officebonussen misliep door de simultane bioscoop- en streamingrelease van Black Widow, waarop Disney zei dat ze al een loon van 20 miljoen dollar had ontvangen. Daardoor komt Johansson nu als hebberig over.

“Waarom zijn mensen verrast dat Scarlett Johansson 20 miljoen dollar verdiende?” zegt Hurd. “Ze speelt steevast mee in films die wereldwijd te zien zijn. Niemand stelt het loon van mannelijke acteurs in vraag.”

“Vrouwen worden anders beoordeeld dan mannen in de entertainmentsector,” vervolgt ze. “Er zal tijd nodig zijn om vooruitgang te boeken. Je kan het gedrag, de standpunten en vooroordelen van mensen niet van de ene dag op de andere veranderen.”

Hurd ziet echter een positieve tendens naar meer gendergelijkheid. “Steeds meer films zoals Nomadland of Wonder Woman zijn geregisseerd door vrouwen en worden hits,” zegt ze. “Vrouwen spelen mee in zowel DC- en Marvel-films als Oscarwinnaars.”

Volgens Hurd is volledige gendergelijkheid op vlak van regisseurs echter niet per se het einddoel. “Ik denk dat we van een succes kunnen spreken als we er niet meer over moeten praten,” zegt ze.

“Toen Women in Film werd opgericht in het Los Angeles van de jaren zeventig, was de bedoeling dat er op een gegeven moment geen nood meer zou zijn aan zo’n organisatie,” vervolgt ze. “Ik hoop dat ik dat nog mag meemaken.”

Bron: Variety