Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.11.2019

Terminator flopt fenomenaal aan de Amerikaanse box-office

door Vertigo

Terminator: Dark Fate komt met 29 miljoen dollar binnen op één aan de Amerikaanse box-office, maar lijkt op weg om een flop te worden.

De film beleefde niet alleen het op The Terminator (4 miljoen dollar) en Terminator: Genisys (27 miljoen dollar) na slechtste openingsweekend van de franchise , maar bracht globaal nog maar 123,6 miljoen dollar op.

Het budget van 185 miljoen dollar is dus nog bijlange niet terugverdiend en de verschillende partners achter de film, waaronder Paramount en Disney, kijken mogelijk tegen een verlies van tientallen miljoenen dollars aan.

Joker zakt naar de tweede plaats met 13,9 miljoen dollar en Maleficent: Mistress of Evil volgt op drie met 12,2 miljoen dollar.

Het vervolg op Maleficent haalde het nipt van de biopic Harriet (12 miljoen dollar). The Addams Family staat met 8,5 miljoen dollar op vijf.

Verder flopten ook Edward Nortons Motherless Brooklyn met 3,7 miljoen dollar en de animatiefilm Arctic Dogs met 3,1 miljoen dollar.

Wat het debuut van The Irishman betreft, heeft Netflix geen cijfers bekendgemaakt. IndieWire schat echter dat de film om en bij de 350.000 dollar opbracht. Dat zou het succesvolste openingsweekend van een Netflix-film zijn.

Bron: THR, IndieWire