Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.11.2019

Terminator: Dark Fate-filmer openhartig over flop en ruzie met James Cameron

door Vertigo

Terminator: Dark Fate flopte aan de box-office en regisseur Tim Miller is de teleurstelling nog aan het verwerken. “We zouden er een boek over kunnen schrijven, maar ik ben heel trots op de film,” zegt hij.

“De dingen die het minst in de smaak vielen bij de critici, had ik echter niet onder controle,” vervolgt hij. “Ik kan er niet aan doen dat je Terminator: Genisys niet goed vond of dat je je bedrogen voelde door Terminator Salvation.”

Producent James Cameron onthulde eerder dat hij regelmatig in de clinch lag met Miller en dat heeft de regisseur bevestigd: “Hoewel hij en David Ellison als producenten het laatste woord hadden, staat mijn naam op de film.”

“Ik wist dat ik elk gevecht zou verliezen, maar toch voelde ik mij verplicht om voor de film te vechten,” vervolgt hij. “Dat hoort een regisseur namelijk te doen.”

Cameron en Miller waren het onder meer niet eens over de uitkomst van de strijd tegen Legion, de opvolger van Skynet. Cameron wou dat de mensheid won en Miller wou dat ze verloor.

“Volgens mij was Legion zo krachtig dat je het enkel kon verslaan door terug te gaan in de tijd en het onmiddellijk in de kiem te smoren,” zegt Miller. “Ik hou van het idee dat mensen één laatste gevecht leveren, maar Cameron niet.”

Miller regisseerde eerder Deadpool, maar paste voor de sequel na een meningsverschil met hoofdrolspeler Ryan Reynolds. Na Terminator: Dark Fate neemt hij zich voor om vanaf nu altijd de touwtjes in handen te hebben.

Bron: Dark Horizons