Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.11.2020

Terminale horrorfan zag Halloween Kills en werd gehuwd door Jamie Lee Curtis

door Vertigo

Halloween Kills-regisseur David Gordon Green en -coscenarist Danny McBride hebben een privévoorstelling van de film georganiseerd voor de negentwintigjarige horrorfan Anthony Woodle. Hij kreeg vorig jaar te horen dat hij slokdarmkanker had en zou de release van de Halloween-sequel in oktober 2021 niet halen.

Zijn vriend en bioscoopuitbater Paul Brown nam contact op met Rough House Pictures, het productiehuis van Green en McBride. Zij zorgden er niet alleen voor dat Woodle de film nog voor zijn dood kon zien, maar lieten hem ook opbellen door Halloween-actrice Jamie Lee Curtis.

Zij stuurde Woodle een pakket op met onder meer een gesigneerd mes uit Halloween Kills en sprak met hem over de film, zijn ziekte en zijn wens om te trouwen met zijn vriendin Emilee. Daarop stelde Curtis, die gemachtigd is om huwelijken te voltrekken, voor om de twee in de echt te verbinden.

Het huwelijk zou normaal doorgaan op Halloween, maar werd door Woodles ernstig slechter wordende gezondheid vervroegd naar 13 september. “Anthony en Emilee, we hebben allemaal enkel dit moment om te leven en lief te hebben,” zei Curtis aan de telefoon.

“Moge God jullie zegenen, moge zijn vrede in jullie verblijven, moge haar geest je hart verlichten,” vervolgde ze, waarop ze hen man en vrouw verklaarde. Woodle overleed drie kwartier later.

Bron: /Film