Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

17.06.2020

Tenet was bijna nog iets later uitgekomen

door Vertigo

Volgens Tim Richards, de CEO van de Europese bioscoopketen Vue, wilde Warner Bros. Tenet aanvankelijk uitstellen van 17 juli naar 7 augustus in de Verenigde Staten. Uiteindelijk werd de film echter opgeschoven naar 31 juli.

“Die datum lijkt nu vast te liggen en de marketingcampagne wordt op poten gezet,” zegt Richards. “Eens Warner Bros. een beslissing had genomen, begonnen de andere studio’s zich aan te passen. Aanvankelijk waren er slechts een aantal kleine gaatjes in de planning van juli tot Kerstmis, maar nu krijgen films meer ruimte om te ademen.”

Wat de box-office betreft, denkt Richards dat de opbrengst niet veel lager zal liggen dan voor de coronacrisis. Vue is namelijk van plan om films langer in de zalen te houden en verwacht dat de bezoekers meer op verschillende uren naar de bioscoop zulen gaan.

“Mensen die een flexibel uurrooster hebben of het niet zien zitten om op vrijdagavond naar een drukke bioscoop te gaan, zullen Tenet misschien op een donderdagnamiddag gaan bekijken omdat ze kunnen en de film willen zien,” zegt hij.

Bron: The Playlist

Lees meer over: