Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.09.2020

Tenet paseert kaap van 200 miljoen dollar wereldwijd, Mulan stelt teleur in China

door Vertigo

Tenet heeft in zijn tweede week 6,7 miljoen dollar binnengehaald aan de Amerikaanse box-office. Volgens Warner Bros. is het een goed teken dat de opbrengst ‘slechts’ met 29 procent is gedaald in vergelijking met de 9,5 miljoen dollar van het vorige weekend.

In de VS staat de teller momenteel op 29,5 miljoen dollar en in de rest van de wereld op 177,5 miljoen dollar. Daardoor heeft Tenet de kaap van de 200 miljoen dollar gepasseerd en bedraagt het globale totaal voorlopig 207 miljoen dollar.

Verd Sony’s The Broken Hearts Gallery slechts 1,1 miljoen dollar op in de VS. De romcom moest onderdoen voor Unhinged (1,5 miljoen dollar) en The New Mutants (2,1 miljoen dollar).

Aan de Chinese box-office kwam Mulan binnen op één met 23,2 miljoen dollar. The Eight Hundred en Tenet belandden op twee en drie, maar deden het allebei beter in hun eerste week met respectievelijk 82,6 en 30 miljoen dollar.

Ook in Oekraïne, Hongarije en Zuid-Afrika debuteerde Mulan op de eerste plaats en in Rusland en Polen op de tweede. In Maleisië, Singapore en Thailand staat hij nog steeds op één. Wereldwijd bracht de film al 37,6 miljoen dollar op in de bioscoop.

Bron: THR, Deadline

Lees meer over: