Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.05.2020

Nieuw Tenet-logo verklaard

door Vertigo

In de tweede trailer van Christopher Nolans Tenet is een nieuw logo van de film te zien. Het originele logo leek namelijk te veel op dat van Tenet Components, een Amerikaans bedrijf dat fietsonderdelen maakt.

Bij de release van de eerste Tenet-trailer eind vorig jaar maakte Tenet Components-eigenaar Tyler Deschaine op Instagram duidelijk dat hij het logo niet gestolen had van Nolan.

Deschaine wilde namelijk niet beschuldigd worden van diefstal en zei in een interview met de online fietswinkel Pinchbike dat hij zelf geen rechtszaak zou aanspannen. Volgens zijn advocaten zouden daar namelijk te veel gerechtelijke kosten bij komen kijken.

Vervolgens vroeg Nolan in een e-mail toestemming aan Deschaine om het logo van Tenet Components te gebruiken voor de film. “Ik hou van ons logo en hoop dat je het niet nodig vindt dat we het veranderen,” schreef hij.

“Als je wilt, zullen we het echter niet meer gebruiken omdat jij ons voor was,” vervolgde Nolan en blijkbaar heeft Deschain ervoor gekozen om het logo te laten veranderen.

Bekijk het originele logo van Tenet, het logo van Tenet Components en het nieuwe logo van Tenet hieronder:

Bron: The Playlist

Lees meer over: