Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.01.2018

Tegendraadse toprecensent noemt Justice League beter dan Star Wars: The Last Jedi

door Vertigo

Armond White staat bekend als een van de meest tegendraadse filmrecensenten van Amerika. Elk jaar dient hij de critici hun eindejaarslijstjes van antwoord met zijn provocatieve Better Than-lijst. Daarin geeft hij zijn eigen kijk op de hoogst aangeschreven films van het afgelopen jaar en vergelijkt hij ze met minder populaire en Europese titels. Die laatste komen steevast beter uit de vergelijking.

Ook dit jaar schuwt White de controverse niet. Zo noemt hij Justice League beter dan Star Wars: The Last Jedi. Volgens hem is de superheldenfilm in zijn beste momenten “kunst die de ogen doet openen”, terwijl The Last Jedi “hersenloze consumenten maakt van kinderen”.

Daarnaast zou Valerian and the City of a Thousand Planets beter zijn dan Wonder Woman. White noemt de film van Luc Besson “een leuke kijk op een utopische toekomst” en Wonder Woman een “feministische Hillary Clinton-fantasie”.

Ook Phantom Thread moet eraan geloven. White beschrijft de film als “hipster decadence” en vond de klassenstrijd in Ma Loute van Bruno Dumont beter uitgewerkt.

Het volledige lijstje kan je hier lezen.

Bron: The Playlist