Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.05.2022

Teaser nieuwe Predator-film online

door Vertigo

Van de Predator-franchise hebben we blijkbaar het laatste nog niet gezien. Na Shane Blacks The Predator uit 2018 komt 10 Cloverfield Lane-regisseur Dan Trachtenberg nu op de proppen met de prequel Prey,. De film komt in de VS op 5 augustus uit op Hulu.

Prey speelt zich af bij de Comanche’s zo’n 300 jaar terug en vertelt het verhaal van Naru, een jonge vrouw en getalenteerde krijger die is opgegroeid in de schaduw van de meest legendarische jagers. Wanneer haar volk wordt bedreigd, gaat ze op pad om hen te beschermen.

De prooi die ze achtervolgt en uiteindelijk confronteert, blijkt een hoogontwikkeld buitenaards roofdier te zijn met een technisch geavanceerd wapenarsenaal, wat resulteert in een wrede en angstaanjagende krachtmeting.

Het script werd geschreven door Patrick Aison, en met onder meer producente Jhane Myers, een geprezen filmmaker en zelf een Comanche, wil de film een accuraat beeld geven van de Comanche’s en een niveau van authenticiteit brengen dat trouw is aan inheemse volkeren.

Daarom heeft de film een cast die bijna geheel bestaat uit First Nation-talent, waaronder Amber Midthunder (The Ice Road), nieuwkomer Dakota Beavers, Stormee Kipp (Sooyii), Michelle Thrush (The Journey Home) en Julian Black Antelope (Tribal).

Bron: The Playlist

Lees meer over: