Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.02.2020

Talkshowhost David Letterman openhartig over ruzie met Quentin Tarantino

door Vertigo

David Letterman heeft onthuld dat hij het ooit aan de stok kreeg met Quentin Tarantino. De voormalige talkshowpresentator drukte zich namelijk laagdunkend uit over de regisseur in een interview.

Eén van zijn gasten beweerde namelijk op een gegeven moment dat haar vriendin, een bekende filmster, samen was met Tarantino en dat kon Letterman niet geloven.

“Ik beeldde mij in dat hij in een videotheek werkte omdat hij een zelverklaarde filmnerd is,” zegt Letterman in de talkshow Desus & Mero. “Daarom begon ik grapjes te maken over het feit dat een beroemde filmster samen was met zo’n zenuwachtig ventje.”

Twee dagen later beldde Tarantino hem op en scheldde hem de huid vol. “Hij zei dat hij naar New York zou komen om mij dood te slaan en vroeg waar ik het lef vandaag haalde om zo’n dingen te zeggen,” vertelt Letterman. “Hij ging volledig door het lint.”

Letterman vroeg Tarantino of ze hun ruzie met knuppels of hun vuisten zouden oplossen. “Hij koos voor een knuppel zodat hij mij verrot kon slaan,” zegt Letterman. “Ik kon hem maar niet kalmeren.”

Jaren later was Tarantino te gast in Lettermans talkshow en werd hij zowel door de presentator als zijn publiciteitsagent gepusht om zijn verontschuldingen aan te bieden. Dat heeft hij uiteindelijk ook gedaan.

Bron: IndieWire