Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.11.2021

Taika Waititi verfilmt scifi-graphic novel van Alejandro Jodorowsky

door Vertigo

Taika Waititi gaat een verfilming van Alejandro Jodorowsky’s graphic novel The Incal inblikken. Het scifiverhaal speelt zich af in een dystopische stad en gaat over een privédetective genaamd John Difool.

De graphic novel werd geschreven door Jodorowsky en getekend door Jean Giraud nadat ze samenwerkten aan de geschrapte verfilming van Frank Herberts scifiroman Dune. Jodorowsky zegt dat hij zelf te oud is om The Incal te verfilmen en koos persoonlijk voor Waititi.

“De films en graphic novels van Alejandro Jodorowsky beïnvloeden mij en vele anderen al heel lang,” reageert Waititi, die samen met zijn What We Do in the Shadows-coscenarist Jemaine Clement en Peter Warren het script zal verzorgen. “Ik stond versteld dat ik de kans kreeg om zijn iconische personages tot leven te wekken.”

“Toen ik Taika Waititi’s werk ontdekte, besefte ik dat hij de geknipte persoon was om The Incal te regisseren,” zegt Jodorowsky. “Ik vertrouw volledig op zijn creativiteit om een verbluffende film af te leveren die tegelijkertijd intiem is en zich op een kosmische schaal afspeelt.”

Bron: The Playlist