Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.10.2019

Sven De Ridder vs. de farma-industrie in teaser-trailer nieuwe Jan Verheyen

door Vertigo

De nieuwe film van Jan Verheyen en Lien Willaert, ‘Red Sandra‘, is ingeblikt. Na 32 draaidagen zit het erop en nu kan er volop gemonteerd worden. Een eerste teaser-trailer geeft alvast een voorsmaakje van de film.

Tijdens de draaiperiode stak er opnieuw een gelijkaardig verhaal de kop op, wat voor gemengde gevoelens zorgde bij cast en crew. De situatie van baby Pia legde de vinger op de wonde: het verhaal van Sandra blijkt 10 jaar later – helaas – nog steeds brandend actueel.

Synopsis: William en Olga krijgen onverwacht de diagnose dat hun enige dochtertje Sandra (6) lijdt aan MLD, een zeldzame spierziekte. Ze heeft nog ongeveer een jaar te leven. De wereld van het gezin stort in elkaar. De vader weigert de hoop op te geven en gooit zich in een verbeten strijd tegen de farma-industrie.

De hoofdrollen worden vertolkt door Sven De Ridder (papa William), Darya Gantura (mama Olga) en de debuterende Rosalie Charles (Sandra).  In de uitgebreide supporting cast zien we onder meer Viviane De Muynck, Peter Gorissen, Ini Massez, Elke Van Mello, Robbie Cleiren, Charlotte Anne Bongaerts, Jan Hammenecker, Dirk Tuypens, Sara De Roo, Karel Vingerhoets, Pepijn Caudron, Gilda De Bal, Vic De Wachter, Vincent Van Sande… alsook een aantal internationale acteurs w.o. Lara Hubinont, Clément Manuel, Charles Aitkin en Kaisa Hammarlund.

Red Sandra speelt vanaf 28 oktober 2020 in de bioscoopzalen.