Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

08.12.2015

Sundance pakt uit met toppremières

door Jimmy Van der Velde

21 januari start in de Verenigde Staten het Sundance Film Festival, het jaarlijkse filmfestijn dat onafhankelijke nationale en internationale producties op het programma zet. De organisatie kondigde vorige week al enkele interessante titels aan, zoals Belgica van Felix van Groeningen en de Vlaamse semi-docu The Land of the Enlightened. Deze week onthullen ze een hele verzameling premières, waaronder nieuwe films van bekende topcineasten. De interessantste titels op een rijtje:

Ali & Nino van Asif Kapadia (Amy)
De moslimprins Ali en een Georgische aristocrate moeten tijdens het begin van Wereldoorlog I kiezen tussen de onafhankelijkheid van hun land en elkaar.

Certain Women van Kelly Reichardt (Meek’s Cutoff)
Laura Dern, Kristen Stewart en Michelle Williams verzorgen de hoofdrollen in dit drama waarin de levens van drie vrouwen met elkaar in botsing komen.

Complete Unknown van Joshua Marston
Het verjaardagsfeest van Tom neemt een bijzondere wending wanneer een vrouw opduikt die volgens hem een andere identiteit hanteert. Met Michael Shannon en Rachel Weisz.

The Hollers van John Krasinski
Een New Yorkse artiest (Krasinski) trekt samen met zijn zwangere vriendin (Anna Kendrick) terug naar zijn geboortestad.

Little Men van Ira Sachs (Love is Strange)
De vriendschap van twee jonge tieners wordt ondermijnd door de ruzies die hun ouders met elkaar voeren.

Manchester by the Sea van Kenneth Lonergan (Margaret)
Casey Affleck en Michelle Williams nemen de hoofdrol op zich in dit verhaal van een man die terugkeert naar huis om voor zijn zestienjarige neef te zorgen. Maar het verleden gooit roet in het eten.

Wiener-Dog van Todd Solondz (Happiness)
Het leven van verschillende mensen wordt beïnvloed door een dachshund.

Bron: Indiewire

@TheJimeister