Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.02.2016

Sundance Channel lanceert kortfilmwedstrijd

door Jimmy Van der Velde

Sundance Channel lanceert de Sundance Channel Shorts-wedstrijd voor kortfilms 2016. De film van de Jury Award-winnaar wordt in de loop van dit jaar uitgezonden op Sundance Channel en gaat in première tijdens het Sundance Film Festival London (2-5 juni 2016). De films van de finalisten worden ook vertoond tijdens een Master Class-evenement in Brussel. Meer details hierover volgen later.

Inschrijven voor de 2016 Sundance Channel Shorts Competition is mogelijk vanaf 15 maart tot 18 april via scshorts.com. Elke in België wonende producer of regisseur mag een film (<15 minuten) insturen, voorzien van Engelstalige ondertiteling (tenzij de film Engels gesproken is). Verder gelden een aantal technische vereisten, zoals vermeld op de website. Een verhelderende video licht er alle richtlijnen en technische details toe.

Harold Gronenthal, Executive Vice President, Programming & Operations voor AMC Global & Sundance Channel Global, licht toe: “De Sundance Channel Shorts Competition weerspiegelt de échte spirit van Sundance Channel. Als voortrekker van onafhankelijke films is Sundance Channel het perfecte platform voor het schitterende, creatieve filmtalent in Europa. We verheugen ons op de samenwerking met Sundance Institute om in juni de winnaar van de Jury Award te vertonen in Londen.”

Mike Plante, Senior Programmer voor het Sundance Film Festival, legt uit: “De Sundance Channel Shorts Competition levert fantastische promotie van de kortfilm, waarin filmmakers hun creativiteit mee kunnen botvieren.Ik kijk al uit naar de inzendingen van dit jaar.”

Aan de 2016 Sundance Channel Shorts Kortfilmwedstrijd zijn twee prijzen verbonden. De Jury Award wordt toegekend op basis van creativiteit, entertainmentwaarde, originele verhaallijn en productiewaarden. Deze jury onder leiding van Mike Plante van Sundance Institute bestaat voorts uit Harold Gronenthal (Sundance Channel Global), Jordan McGarry (Director of Curation bij Vimeo) en Valérie Nimal van Proximus. De winnaar van deze Jury Award krijgt een trip voor twee naar de voorstelling van de film op het Sundance Film Festival in Londen in juni. De winnende film wordt in de loop van dit jaar ook uitgezonden op Sundance Channel. Daarnaast wordt de Vimeo Audience Award uitgereikt op basis van de online uitgebrachte stemmen van onafhankelijke filmfans. Voor de inzending met het grootste aantal stemmen liggen een digitale camera en een abonnement van 12 maanden op Vimeo Pro klaar. Stemmen voor de Vimeo Audience Award kan van 20 tot 30 april. De winnaars van de Sundance Channel Shorts Jury Award en de Vimeo Audience Award worden bekendgemaakt in mei.

Bron: Sundance