Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.07.2015

Suicide Squad-cast krijgt psychologische bijstand

door Jimmy Van der Velde

David Ayers comicverfilming Suicide Squad wordt een donker filmpje. Zo donker zelfs dat de hoofdrolspelers beroep kunnen doen op therapeutische hulp tijdens de opnames. Dat beweerde castlid Adam Beach in een interview.

De film draait om realisme volgens de acteur. “Ayer wil dat we diep gaan, maar niet dat we ons verliezen in onze personages.” Daarom is er altijd een soort van life coach aanwezig.

Het verhaal volgt schurken als The Joker, Deadshot, Harley Quinn, Enchantress, Captain Boomerang en Rick Flagg. Ze worden respectievelijk gespeeld door Jared Leto, Will Smith, Margot Robbie, Cara Delevigne, Jai Courtney en Joel Kinnaman. De bende moet een gevaarlijke missie volbrengen voor de Amerikaanse overheid in ruil voor strafvermindering.

Vooral Leto blijkt zeer hevig in zijn rol op te gaan. Hij zondert zich af, gedraagt zich als de moorddadige clown tussen opnames in en gaf de andere castleden enkele bijzondere cadeautjes, waaronder een rat, kogels en een dood varken.

Tenslotte stelt Delevingne iedereen alvast gerust dat de drie voornaamste vrouwelijke figuren een belangrijke rol spelen in de film. “De meeste superheldenfilms zijn seksistisch”, voegde ze er toe.

Vanaf 3 augustus 2016 in de bioscoop.

Bron: The Guardian

@TheJimeister