Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

29.05.2017

Studio Ghibli zoekt animatoren voor nieuwe Hayao Miyazaki

door Vertigo

Ben je een crack in het maken van animatiefilmpjes en heb je altijd al voor een van de bekendste animatieregisseurs van de wereld willen werken? Wel, dan is er goed nieuws, want Hayao Miyazaki, bekend van het Oscarwinnende Spirited Away, zoekt mensen om mee te werken aan z’n nieuwste film. En je kan nu solliciteren!

Het laatste wapenfeit van Miyazaki, het bejubelde The Wind Rises, dateert intussen al van 2013. Daarna werkte hij enkel nog de CGI-kortfilm Boro af, die ergens dit jaar te zien moet zijn in het Studio Ghibli Museum in Japan.

De laatste maanden ging het gerucht reeds dat de regisseur aan een nieuw project bezig was. Intussen werd dat door Studio Ghibli-producer Toshio Suzuki bevestigd. Volgens een voorlopige planning moet het project bioscoopklaar zijn voor 2020, wanneer Tokyo de gaststad is van de Olympische Spelen.

Studio Ghibli zoekt dan ook dringend animatoren. Er zitten twee addertje onder het gras: je moet vlot Japans spreken, en de job mag dan prestigieus lijken, stinkend rijk zal je er niet van worden. Het salaris bedraagt 200.000 yen per maand, wat neerkomt op ongeveer 400 euro per week. Al blijft het natuurlijk een mooie kans om voor zo’n grote filmstudio te kunnen werken.

De volledige vacature kan je hier downloaden, al zal je wel Google Translate even moeten inschakelen.

Bron: IndieWire

Lees meer over: