Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.06.2021

Steven Spielbergs productiehuis Amblin gaat films maken voor Netflix

door Vertigo

Steven Spielbergs productiehuis Amblin Partners slaat de handen in elkaar met Netflix om per jaar meerdere films voor de streamingdienst te maken.

Amblin ging reeds in zee met Netflix voor Aaron Sorkins The Trial of the Chicago 7, die Spielberg oorspronkelijk zou regisseren, en de twee bedrijven werken momenteel samen aan Bradley Coopers A Star Is Born-opvolger Maestro.

“Bij Amblin draait alles rond het vertellen van verhalen,” zegt Spielberg. “Van zodra Netflix-CEO Ted Sarandos en ik over een partnerschap begonnen te praten, was het duidelijk dat we een geweldige kans hadden om samen nieuwe verhalen te vertellen en het publiek op nieuwe manieren te bereiken.”

Spielberg benadrukt dat het niet om een exclusieve deal gaat en dat Amblin ook met Universal en andere partners zal blijven samenwerken.

“Steven is een creatief genie en een leider,” zegt Sarandos. “Zoals zoveel andere mensen ter wereld groeide ik op met zijn memorabele personages en verhalen die de tand des tijds hebben doorstaan, inspirerend zijn en ogen hebben geopend.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: