Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

17.03.2020

Steven Spielberg vindt dat Vin Diesel meer moet regisseren

door Vertigo

Vin Diesel maakte in 1995 zijn regiedebuut met de kortfilm Multi-Facial, waarin hij ook de hoofdrol speelde. Daarmee trok hij de aandacht van Steven Spielberg en scoorde hij een rol in zijn WOII-epos Saving Private Ryan.

In 1997 blikte Diesel zijn eerste langspeler Strays, maar sindsdien staat zijn regisseurscarrière op een laag pitje. Dat vindt Spielberg doodzonde.

“Ik heb Steven Spielberg onlangs gezien,” zegt Diesel. “Hij zei dat hij niet alleen een rol had geschreven in Saving Private Ryan om mij aan het werk te zetten als acteur, maar ook om de regisseur in mij aan te moedigen.”

“Volgens hem heb ik nog niet genoeg geregisseerd en bega ik op die manier een misdaad tegen de cinema,” vervolgt hij. “Hij vindt dat ik terug in de regisseursstoel moet plaatsnemen.”

Diesel trok met Strays naar het Sundance Film Festival en raakte er bevriend met een andere beginnende filmmaker, Jon Favreau. “Grappig genoeg heeft hij sindsdien Iron Man, The Lion King en zoveel goeie films gemaakt,” zegt Diesel. “Steven heeft gelijk.”

Jaren geleden kondigde Diesel aan dat hij aan een film over de Carthaagse generaal Hannibal werkte. Hij versloeg de Romeinen tijdens de Tweede Punische Oorlog nadat hij met een leger olifanten door de Alpen trok. Van het project is echter nog niks in huis gekomen.

“Ik ben dankbaar voor wat ik tot nu toe heb bereikt, maar soms denk ik bij mijzelf dat ik beloofd heb een Hannibal-trilogie te maken en er niks mee gedaan heb,” zegt Diesel. “Nochtans heb ik er de wereld voor afgereisd.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: