Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.11.2021

Steven Spielberg richtte filmclub op met Guillermo del Toro in de lockdown

door Vertigo

Steven Spielberg werd onlangs geëerd door Guillermo del Toro op een gala van het Los Angeles County Museum of Art en onthulde dat de regisseurs met zijn tweeën een filmclub oprichtten tijdens de coronacrisis.

“We staken elkaar een hart onder de riem, ontdekten films die we nog nooit hadden gezien en deelden onze ervaringen,” zei Spielberg. “We brachten de lockdown door met films bekijken en er uren via sms over praten. Guillermo weet meer over cinema dan Martin Scorsese.”

Verder zei Spielberg dat hij zich niet als een artiest en zijn werk niet als kunst beschouwt: “Toen ik als kind de term ‘kunstzinnige film’ hoorde, betekende dat doorgaans dat alle acteurs er naakt in waren.”

“Ik beschouw mezelf als iemand die graag verhalen vertelt,” vervolgde hij. “Regisseren is mijn roeping en mijn set vaardigheden. De filmmakers naar wie ik opkijk en door wiens films ik me liet inspireren, werkten voor studio’s en waren enorm vaardige teamspelers die het medium leerden te beheersen.”

“Zo noemden John Ford, William Wyler, Alfred Hitchcock, Michael Curtiz en vele anderen zichzelf liever ambachtslieden en hun werk volksentertainment dan naar zichzelf te verwijzen als artiesten die kunst maakten.”

Bron: Variety