Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.11.2022

Steven Spielberg absoluut geen fan van simultane bioscoop- en streamingrelease

door Vertigo

Recent onthulde Steven Spielberg dat hij geen fan is van de opmars tijdens en na de pandemie van de day-and-date-strategie, waarbij een film simultaan in de bioscoop en via streaming uitgebracht wordt. Hij stelt dat deze aanpak het zowel cinema’s als filmmakers moeilijk maakt

Vooral oudere bioscoopbezoekers omarmden het online alternatief, aldus Spielberg: “Ik denk dat ze blij zijn dat ze niet meer op plakkerige popcorn moeten stappen,” Tegelijk heeft hij het succes van Baz Luhrmanns Elvis hem nieuwe hoop gegeven: “Ik geloof echt dat cinema gaat terugkomen.”

Spielberg ziet wel degelijk potentieel in streamingplatformen om een bepaald soort film de wereld in te sturen. Zo had hij wel overwogen om zijn film The Post via Apple of Netflix te distribueren indien deze na de coronacrisis gemaakt was geweest.

“Ik maakte The Post als politiek statement over de hedendaagse maatschappij,” klonk het. “De film had iets te zeggen tegen miljoenen mensen en die zouden we nooit in de bioscoopzalen krijgen.”

Bron: The New York Times

Lees meer over: