Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.10.2020

Steven Spielberg en George Lucas voorspellen toekomst filmsector

door Vertigo

Steven Spielberg en George Lucas zijn ervan overtuigd dat het filmlandschap de komende jaren ingrijpend gaat veranderen. Volgens Spielberg komt dat door de overvloed aan keuze. “We kunnen de weken en dagen niet langer maken,” zegt hij.

“Het is zover gekomen dat een studio sneller 250 miljoen dollar zou investeren in één film dan in allerlei heel interessante, persoonlijke en misschien zelfs historische projecten die mogelijk onopgemerkt blijven omdat er maar 24 uur zijn per dag.”

“Er is een implosie op komst waarbij drie, vier of misschien zelfs een half dozijn blockbusters met enorme budgetten zullen floppen en dat zal verandering op gang brengen.”

Lucas denkt dan weer dat de bioscoopervaring er helemaal anders zal uitzien. “Er zullen minder cinema’s overblijven, maar ze zullen groter en luxueuzer zijn. Een bioscoopbezoek zal je vijftig tot honderd of zelfs honderdvijftig dollar kosten.”

“De bioscoopervaring zal meer gemeen hebben met sportevenementen en films zullen tot één jaar lang op het grote scherm worden vertoond,” vervolgt hij. “Verder zal er enkel internettelevisie zijn.”

Volgens Lucas heeft dat echter zijn voordelen. “Je zal interessantere dingen zien thuis dan in de bioscoop,” zegt hij. “Bovendien zal je ze kunnen bekijken wanneer je wilt en zal er worden gemikt op specifieke doelgroepen, waardoor je meer risico’s kan nemen.”

Spielberg voegt eraan toe dat films uiteindelijk tegelijkertijd in de bioscoop en op video-on-demand zullen verschijnen en dat er een verschil zal zijn in prijs. “Je zal 25 dollar moeten betalen om de volgende Iron Man te bekijken, maar slechts 7 dollar voor Lincoln.”

“Ik denk dat de Lincolns zullen verdwijnen en dat ze op televisie zullen te zien zijn,” zegt Lucas, waarop Spielberg onthuld dat Lincoln bijna door HBO werd uitgebracht.

Al bij al blijven Spielberg en Lucas positief. “Momenteel heerst er totale chaos, maar daaruit zullen geweldige dingen ontstaan,” zegt Lucas. “Nu zijn er geweldige kansen voor jonge mensen in de filmsector.”

Bron: The Verge