Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.02.2018

Steven Soderbergh in zee met Moonlight-duo voor volgend project

door Vertigo

De trailer van zijn aankomende film Unsane is nog maar net uit, maar Steven Soderbergh denkt al aan zijn volgende projecten. Later deze maand begint hij met de productie van High Flying Bird.

Die film draait rond een sportmakelaar die zijn cliënt, een beloftevolle basketballer, een interessant maar riskant voorstel doet wanneer de competitie stilligt. Moonlight-acteur André Holland zal de makelaar spelen. Soderbergh werkte al met hem samen aan The Knick. Tarell Alvin McCraney pende het scenario, hij deed dat ook al voor Moonlight.

Soderbergh weet ook al wat hij daarna gaat doen. Studio 8 zou de pitch van een actiethriller genaamd Planet Kill hebben gekocht en zou Soderbergh hebben aangetrokken om de film te produceren en te regisseren. Niet verwonderlijk, want de pitch kwam van Scott Z. Burns en James Greer. Zij schreven respectievelijk Contagion en Unsane.

Het is niet duidelijk of Soderbergh die projecten met een iPhone zal maken. Eerder filmde hij zo Unsane en gaf hij aan dat in de toekomst opnieuw te zullen overwegen.

Bron: The Playlist