Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

26.01.2018

Steven Soderbergh vreest dat Hollywood fout gaat reageren op #MeToo-hetze

door Vertigo

Steven Soderbergh heeft zich onlangs uitgelaten over de #MeToo-beweging. Hoewel die volgens hem ontegensprekelijk een goede zaak is, vreest hij toch voor de reacties in Hollywood.

“Ik ben bang dat de mannen in plaats van hun gedrag te veranderen, eerder de neiging gaan hebben om geen vrouwen meer aan te nemen,” zegt de regisseur. “Maar dat zou een slechte zet zijn. Diversiteit is de sleutel tot succes in situaties als deze. Als je als bedrijf beslist om geen vrouwen aan te nemen, zul je snel worden voorbijgestoken door firma’s die dat wel doen. Maar ik loop op de zaken vooruit.”

“Ik denk dat de intensiteit van deze beweging voortkomt uit al die jaren van frustraties,” vulde Soderbergh aan. “Er komt nu zo’n grote druk vrij. Als je het vanop een afstand bekijkt, is het vanuit een sociologisch-antropologisch perspectief best fascinerend.”

“Het goede nieuws is dat die miserie nu voorbij is, het Weinstein-gedrag is eruit,” besluit de filmmaker. “Nu ziet de industrie er helemaal anders uit, maar het wordt interessant om te zien waar we zullen eindigen. Misschien kunnen we op een dag voorbij het gender van mensen kijken en bespreken wie er los daarvan een klootzak is. Er lopen er immers genoeg rond. Ik hoopt dat er een discussie komt over gedrag in het algemeen.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: