Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.12.2017

Steven Soderbergh verklaart povere box-office Logan Lucky

door Vertigo

Steven Soderbergh kon eerder dit jaar geen potten breken aan de box-office met Logan Lucky. De film bracht wereldwijd maar 47 miljoen dollar op. De regisseur steekt daarvoor nu de hand in eigen boezem. Omdat de film werd uitgebracht door zijn distributiebedrijf Fingerprint Releasing, had de Soderbergh immers een groot aandeel in de marketingstrategie van de actiekomedie. En daar ging het volgens hem fout:

“Op mijn verzoek hebben we een te groot bedrag uitgegeven aan reclame op sociale media in plaats van op televisie. Als ik erop terugkijk, was dat een vergissing. Ik denk dat we het doelpubliek van Logan Lucky beter bereikt hadden via gerichte televisiespots. Volgens mij moet het publiek bovendien nog steeds een heleboel reclame op televisie zien voor ze geloven dat een film echt is.”

In Logan Lucky kruipen Adam Driver en Channing Tatum in de huid van twee hillbillies die een overval willen plegen tijdens een NASCAR race. Daarvoor schakelen ze de hulp in van de beroepscrimineel Joe Bang, gespeeld door Daniel Craig.

Bron: The Playlist